Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-li un millor servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, accepta l'ús que fem de les cookies. vostè pot canviar la configuració del seu navegador en qualsevol moment.

DADES DELINQÜÈNCIALS 2019 // DATOS DELINCUENCIALES 2019 MOSSOS D'ESQUADRE.

Publicat el 03/02/2020

Imformacio que ens facilitat el cos de Mossos d´Esquadre dins del conveni de col.laboracio Seguretat Prublica/Seguretat Privada.

Ahir es va reunir la Junta Local de Seguretat de Barcelona per analitzar les dades delinqüencials de l´any 2019. A continuació us deixem un resum dels temes i dades tractades.

Tot i que l´any 2019 tanca amb un increment dels fets delictius del 2,9% respecte l´any anterior, durant els darrers cinc mesos de l´any es produeix un alentiment de la criminalitat. Fins el mes de juliol s´havia registrat un increment dels il.lícits del 7.7%, mentre que a partir del mes d´agost, Barcelona comença a reduir els fets delictius fins a situar-se amb el 3,5% de descens.

Durant l´any passat es van registrar 129.713 furts, la qual cosa suposa una reducció del 1,2% respecte l´any anterior. És el primer descens que es produeix en aquesta tipologia delictiva després de cinc anys de creixement sostingut.

El turistes representen el 22% de les víctimes que van denunciar un fet delictiu durant el 2019 a Barcelona.

Robatoris a domicilis, robatoris amb força interior vehicle i delictes contra les persones

Els robatoris amb força a interior de domicili han experimentat un descens del 9,3% respecte l´any passat, passant de 6.360 a 5.767 fets.

Pel que fa als robatoris amb força a interior de vehicle experimenten una pujada del 27%. Aquest increment, que ja es va començar a dibuixar l´any passat, ha comportat la posada en marxa del Pla d´Acció Auto dirigit a la prevenció i detenció dels autors d´aquests fets delictius que operen a la ciutat.

Els delictes contra les persones experimenten un augment del 3,7%. (11.078). En aquest capítol destaquen els homicidis ( de 10 a 17), les agressions i/o abusos sexuals (713), que presenten un increment del 6,7%.

Més pressió i eficàcia policial en la lluita contra la multi reincidència

Amb l´objectiu de frenar l´augment d´aquestes tipologies delictives darrera de les quals hi ha en nombroses ocasions lladres multi reincidents, el cos ha impulsat en col.laboració amb la Guàrdia Urbana de Barcelona el Pla d´Acció Tremall. L´objectiu és evitar i prevenir la comissió d´infraccions penals per part de persones que continuadament reiteren en les accions criminals.

Mesa de Coordinació Operativa

La Mesa de Coordinació Operativa es reforçarà per millorar l´actuació policial al carrer amb dos línies estratègiques, la territorial i els dispositius de seguretat ciutadana.
Per a més informació podeu accedir a l’enllaç següent del web de Mossos d’Esquadra del departament d’Interior:

L´activitat policial creix a Barcelona en el darrer any amb un 14,7% més de detencions i un 6,7% més d´investigats

Confiant en que aquesta informació sigui del vostre interès, rebeu una cordial salutació.

Atentament,

________________________________________
Unitat Permanent d´Interlocució Operativa amb la Seguretat Privada
Sala Central de Comandament
Prefectura de la Policia
C/ Bolívia, 30-32 | 08018 | Barcelona | 93 486 84 08 (24h)
comunicacio.seguretatprivada@gencat.cat

noticies Grup BP.