Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-li un millor servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, accepta l'ús que fem de les cookies. vostè pot canviar la configuració del seu navegador en qualsevol moment.

INFORMACIO SOBRE LA MOBILITAT TREBALLADORS SENSE CARNET DE CONDUIR.

Publicat el 20/03/2020

Benvolgut i benvulgudes.

Com ja sabeu les noves restriccions de mobilitat imposen que en els desplaçament en vehicle privat hi vagi uns sola persona.

Davant d’aquesta mesura i tenint en compte els problemes d’operativa que això està causant als personal de les empreses de seguretat, vàrem presentar ahir al vespre sol.licitud davant del Departament d’Interior en el sentit de que es pemetés que el personal de seguretat privada que no disposa de carnet de conduir i ha de desplaçar-se per la seva feina, pogués fer-ho en un vehicle conduit per un company de feina.

Per altra part també varem demanar que en cas de servei de verificació personal amb entrada al domicili, i tenint en compte que s’exigeix que hi vagin dos vigilants de seguretat, que aquest cas també estigués contemplat dins de les excepcions per evitar haver d’anar amb dos vehicles.

El Departament d’Interior encara no ha tingut temps per donar-nos resposta ja que l’escrit el vàrem presentar ahir al vespre, però Protecció Civil ja ha publicat la resposta a la primera qüestió plantejada a les xarxes socials.

Aquí teniu el twiter de Protecció civil i que us pot servir per justificar el desplaçament de dos treballadors en un sol vehicle quan un d’ells no té carnet de conduir:

Protecció civil (@emergenciescat) ha tuitat a les 9:51 p. m. on dj., de març 19, 2020:
Cal anar sol si es viatja en cotxe particular. Però hi ha excepcions:
Poden anar un màxim de 2 persones si el conductor
Acompanya a 1 persona que resideix al seu mateix domicili o...
(https://twitter.com/emergenciescat/status/1240742737126862851?s=09)

Protecció civil (@emergenciescat) ha tuitat a les 9:54 p. m. on dj., de març 19, 2020:
Desenvolupen activitat al mateix centre de treball
La porta a un centre sanitari
O la retorna a domicili des de centre sanitari o lloc de feina comú si 1 dels 2 no pot conduir per condicions particulars (no té carnet, vehicle...). Cal poder demostrar circumstàncies.
(https://twitter.com/emergenciescat/status/1240743419355508754?s=09)

Aconsegueix l´aplicació oficial del Twitter a https://twitter.com/download?s=13

Així mateix us annexem el FAQS de Protecció Civil en el que aquesta excepció consta al contestar la pregunta 27 estableix:

27. També està limitat el nombre de persones dins de vehicles professionals o d’empresa? Per als vehicles professionals o d’empresa en activitat laboral, inclòs el desplaçament al centre de treball, no hi ha restriccions. Sí que es recomana que l’ocupació sigui la mínima possible, intentant que hi hagi separació entre els ocupants dels seients (posteriors o del davant, si es tracta d’una furgoneta amb tres places davanteres). Es comprovarà que el vehicle està a nom de l’empresa o l’autònom.

Per evitar incidències us recomanem que en el certificat de mobilitat que us vàrem facilitar, feu constar que el treballador no disposa de carnet de conduir i que per tant, en el desplaçament a la feina comparteix vehicle amb el treballador X.

També us aconsellem que no vagin els dos asseguts al davant per intentar mantenir la distancia de seguretat establerta.

Noticies COVID-19 del Grup Barna Porters.