Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-li un millor servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, accepta l'ús que fem de les cookies. vostè pot canviar la configuració del seu navegador en qualsevol moment.

COMUNICAT ESTAFES SECTOR ENERGÈTIC.

Publicat el 28/12/2020

informacio facilitada per Mossos.

L’Àrea Central de Delictes Econòmics (ACDECO) del cos de Mossos d’Esquadra ha tingut coneixement d’una modalitat d’estafa en què les víctimes haurien abonat unes suposades factures pendents a diverses empreses del sector energètic, amb l’amenaça de tall del subministrament elèctric en cas de no fer-ho.

L’estafa, que tindria una afectació nacional, funciona bàsicament de la següent manera:

• Es contacta telefònicament (amb número ocult) amb empreses/negocis vinculats especialment al sector de la restauració: bars, hotels, comerços que treballin amb alimentació,...
• Els hi comuniquen que tenen pendent el pagament de factures, i que en cas de no pagar ràpidament, es veuran obligats a tancar el subministrament.
• Els hi faciliten les dades per fer el pagament (transferència bancària).
• S’aprofiten de l’amenaça per infondre por als usuaris ja que el tancament del subministrament energètic els hi pot suposar la pèrdua de molts diners en mercaderia frigorífica.
• Els imports objecte de frau van dels 800 als 3.500 € aproximadament.

Els autors podrien estar ubicats a la Regió de Barcelona, però podria haver més d’un grup criminal treballant. Segons les dades compilades, la PG-ME té constància de 16 denúncies d’aquesta índole que podrien haver estat comeses pel mateix grup criminal, amb seu a Catalunya.

Les denúncies, repartides per tot el territori català, han propiciat investigacions, moltes de les de les quals han clos amb les identificacions o detencions dels autors.

Noticies Grup BP.