COMUNICAT MESURES DE PREVENCIÓ EN MATÈRIA DE TERRORISME.

Publicat el 04/01/2021

Informacio facilitada per Mossos d´Esquadre en el marc de col.laboracio publico-privada.

D´acord amb el que es va determinar en la darrera reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista del passat dia 11 de desembre i en connivència amb la decisió que es prengué en la sessió extraordinària d´avaluació de l´amenaça antiterrorista, actualment continua vigent el nivell d´activació d´alerta 4 del POE Antiterrorista.
Aquest any, com a conseqüència de la crisi sanitària provocada per l´expansió de la COVID 19, s´ha reduït la intensitat dels moviments turístics, dels desplaçaments i de les aglomeracions de persones a les ciutats. Malgrat tot, la celebració del Nadal, festa de tradició cristiana, suposa un increment de l´amenaça gihadista. El moviment Gihadista Global fomenta la visió d´un Occident cristià monolític, sense matisos, i el considera un enemic a abatre i contra el que s´hi ha de lluitar.
Durant aquest període, les persones de perfil imprevisible es poden sentir especialment motivades a actuar, imitant atacs gihadistes succeïts a altres ciutats europees i sobretot atenent l´àmplia repercussió mediàtica que segueix a qualsevol acció terrorista.
Aquest nivell comporta, tal i com els hem informat en altres ocasions, l’establiment de mesures de vigilància i prevenció en aquells espais amb gran concentració de persones, infraestructures crítiques i estratègiques, instal.lacions de transports terrestres, marítims i aeris, així com en determinats edificis.
Amb el present correu, els adjuntem un comunicat que conté un recull de mesures de seguretat i d’autoprotecció per alerta terrorista, que poden ser del vostre interès. Es tracta d´una guia orientativa en la qual es descriuen les accions que es poden dur a la pràctica.
Aquestes recomanacions tenen un doble objectiu. En primer lloc, la minoració dels possibles riscos associats al desenvolupament de la vostra activitat i, en segon lloc, maximitzar la seguretat en la prestació dels serveis ordinaris que tingueu encomanats.
Observaran que s’aborda les tasques de vigilància dels edificis objecte de protecció, les mesures a adoptar quan es realitza qualsevol tipus de gestions, les accions preventives a fer en un punt estàtic, quan es realitza el servei en vehicle o a peu i en les identificacions o en les detencions i, de forma més detallada, com fer front a un incident amb armes de foc o la detecció d´un possible artefacte explosiu. Finalment, també es fan recomanacions relacionades amb l’inici o finalització del servei i algunes mesures que es poden adoptar dins de l’esfera privada.

Per a qualsevol comunicació NO URGENT que puguin considerar rellevant sobre la matèria tractada en aquest comunicat poden contactar pels canals específics de Mossos d’Esquadra:
937 285 220
mossos.terrorisme@gencat.cat

Per qualsevol comunicació URGENT, trucar al telèfon d’emergència 112.

Noticies Grup BP.